Miljöpartiets medel mot medelklassen

Miljöpartiet fortsätter sitt korståg mot medelklassen. Nu genom att förbjuda etablering av köpcentra utanför städer. Tidigare har man aviserat bensinprishöjningar på över 2 kr milen. Nu ska man helt sonika förbjuda vissa resmål för bilåkandet också. I sanning, det finns knappast ett större hot mot mänskligheten än en person bakom ratten. De ska bort.

Miljöpartiets i grunden fundamentalistiska ideal framstår alltmer tydligt. Man vill styra och ställa med människor och deras liv. Bakom den mjuka fasaden döljer sig en samling beslutsamma pekpinnetäljare med en stark tro på att deras sanningar är av högre värde än de människor de säger sig representera. En totalitär syn där människan blott är en enda stor miljöbelastning. Av det byggs inget samhälle.

Många är det som bloggar. Jag själv tidigare, Adam Cwejman om mp:s planekonomiska tro, Rasmus Jonlund om politikens gränser, Ankersjö om de oliberala inslagen i mp:s politik, Jonas Pettersson om mp:s krig mot medelklassen, Christer Jonsson om det miljöovänliga partiet, Jesper Svensson om en politik som gör vardagen dyrare för vanliga människor. Helen Törnqvist om mp:s tillväxtovänliga syn. Peter Andersson bloggar ängsligt medhåll.

Johan Norberg gör en alldeles utmärkt genomgång av miljöpartiet kontra liberalismen här utgående från Neos debatt i Almedalen, ett evenemang jag tyvärr missade.

Media:  DN1, DN2, AB, SvD

Annonser

7 svar till “Miljöpartiets medel mot medelklassen

 1. Ping: Miljöpartiet är ett förbudsparti. | Tankar hos en Gråsäl

 2. Håller helt med dig om att förslaget är galet. En annan aspekt är hur miljövänligt det är egentligen. Ponera att Ikea, Elgiganten och Ica Kvantum skulle flytta innanför tullarna, som MP verkar vilja. Hur skulle stadens miljö – buller och utsläpp – påverkas av alla de (hundratals?) dagliga lastbilsleveranser som görs till dessa stormarknader?

  Eller ska lastbilarna ersättas med häst och vagn, kanske?

  • Hans Åberg

   Miljöpartisterna drivs mer av en naturromantisk längtan än att skapa ett samhälle som fungerar. Därför är det säkert flera som tycker häst och vagn är fullt OK.

 3. Ping: Morgonens Littorin skörd av Politiska inlägg « Reflekterat – Återspegling av samhället

 4. Ping: Miljöpartiet Förmyndarna « No size fits all

 5. Ping: Moratoriet för externa köpcentrum behövs inte | Tomas Melin

  • Tomas Melin anser att mina synpunkter är infantila utan att komma med en enda motivering. Så kan man också debattera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s