Om Hans Åberg

Driver gården Lennartsnäs, trebarnspappa, numera både morfar och farfar. Medlem i Liberalerna sedan 2004.

Aktiv kommunpolitiker i Upplands-Bro sedan valet 2018 men har två mandatperioder i landstinget i bagaget sedan tidigare, då som representant för Stockholm stad. Ordförande Liberalerna Upplands-Bro samt ledamot i kommunfullmäktige och  kommunstyrelsen. Vice ordförande i Utbildningsnämnden och Trygghetsutskottet.

Upplands-Bro är en tillväxtkommun med fantastisk potential men tillväxten måste ske med omsorg. Liberalerna Upplands-Bros utvecklingsfilosofi handlar om att skapa så attraktiva bostadsmiljöer och service, i form av skola, vård och omsorg, att folk aldrig vill flytta härifrån. Att jobba för att även våra socialt utsatta områden blir en attraktiv del av kommunen är en prioriterad uppgift.

7 svar till “Om Hans Åberg

  1. Varför är du engagerad i landstinget då för 😉

    Ledsen men självmålet var för uppenbart…..

  2. Låt säga så här. Landstinget är en opolerad sten men med potential bara den får huggas upp och slipas till. Efter det så kommer den vara en organisation som värd att älska. Självmål? Kanske.

  3. Vilket kvalificerat skitsnack att professionen inte försöker påverka!!!!

    ”Äntligen börjar läkarna själva blanda sig i diskussionen om hur vården ska organiseras och styras” skriver Du.

    Husläkarmodellen som jag jobbat för aktivt skäms jag numera över.
    Det var illa nog under (s) men med (m) som ledning kan det inte bli värre.
    Modellen har helt kapats av teknokrater som skjuter okunniga politiker framför sig och värst är det med Filippa som inte synts till i vården de senaste 7 åren.
    Hon är en skicklig maktspelare har jag förstått men sjukvård kan hon inte.
    Bygga hus går bra men att fokusera på innehållet är sekundärt. Det finns ju inte ens någon personal till befintlig verksamhet. (S) närmar sig oss nu äntligen inför valet och förhoppningen är att kunna hjälpa dem på bästa sätt för att återvinna makten över Alliansens självgoda okunnighet vilket jag aldrig trodde jag skulle göra men nu blivit pragmatisk.

    Det finns i Stockholm en förening som heter http://www.pist.nu som representerar ca 600,000 listade personer på privata vc. Vi betalar en peng per listad och år för att föreningen med läkare och privat personal skall kunna verka men den blir hela tiden totalt överkörd av teknokraterna som vi f ö inte ser ngt av annat ände mailorder de skickar till oss regelbundet.

    Vårt stora problem är hur att kunna förklara för medarbetare varför de inte får någon löneförhöjning i år heller trots slimmad verksamhet och påtagligt försämrad vård som fokuserar på enkla och snabba åtg istället. På fem år har vi inte fått någon ökad ersättning annat än högst marginellt så vi jobbar på att försämra sjukvården gradvis istället varje år. Man får inte mer än man betalar för.
    Ett annat stort problem är att ingen törs sätta hårt mot hårt då man lätt blir brännmärkt av tjänstemännen. De kan alltid hitta ngt fel som man gör.
    Det värsta som arbetsgivare är personalbristen läkare och dsk. Det handlar om 8 förlorade år då SLL ytterst har ansvaret för personalförsörjningen inte gjort ett dugg! Detta driver upp priserna med mindre och sämre vård som följd.
    Du är vad jag förstår delaktig i ansvaret för hur det ser ut och jag kan bara säga: Skäms!
    Med vänlig hälsning
    Carl Tevell, leg läk
    Bromma

    .

  4. Tack för din kommentar, Carl. Men vad är egentligen dina förslag? Högre ersättning, mer personal?
    Dina kommentarer om att man inte vågar sätta hårt mot hårt mot tjänstemännen oroar mig.
    mvh/Hans

    • Hej
      Jag har ett flertal ggr hamnat i berråd med SLL tjänstemän. Det är klart att vi blir utsatta om vi försöker att påverka. Vi har inte som de flesta företag flera kunder utan i grunden bara en och hopplöst utlämnade till tjänstemännen. Jag tror t ex att det finns liknande faktorer bakom caset http://www.dagensmedicin.se/nyheter/lakarleasing-stammer-landsting/
      Självklart löser inte pengar allt men det är så djävla självklart att primärvården måste räknas upp med index. Nu har det inte skett uppräkning på snart sex år annat än en stöt förra året som knappast täcker ökade krav på administration och IT.
      Det finns egentligen bara ett sätt. Personalkostnader skenar och detta beror på att SLL som har ansvaret inte garanterar den arbetskraftsförsörjning som är nödvändig avs läkare och dsk.2.3 Miljarder per år för hyrläkare. Tänk om dessa satsades på utbildning. Hyfsat lång startsträcka men då får vi en situation som i andra länder. Den som tror att sjukvård är et kall kan tänka om för det är idag pengar som gäller ipga arbetskraftsbrist. Jag tror att det nu är hälften av de som får leg i Sverige nu är utbildade i annat land. Varför kan vi inte satsa dessa pengar på våra egna ungdomar.

      Jag har en hel del erfarenhet och vill du få mer info så maila och jag ringer dig

  5. Primärvården kanske skulle börja samarbeta strukturerat med oss apotekare för att komma tillrätta med den enorma kvalitetsbristkostnaden för fel läkemedelsbehandling någonstans mellan 10-40 miljarder nationellt. De pengarna kan användas mycket bättre.

    • Mycket intressant kommentar, Maj-Britt. Jag har många gånger frågat mig varför inte apoteken kunde få i uppgift att övervaka att läkemedelslistorna för enskilda individer inte sväller ut för mycket och därmed eliminera risken för att det ena läkemedlet stör ut eller samagerar med det andra. På apoteken finns ju tillgång till alla receptförskrivna läkemedel för respektive person.
      Från mina politiska kollegor så ges svaren att Folkpartiet historiskt sett motsatt sig detta pga integritetsskäl. Apoteken ska inte använda denna information även om man kan det. Från läkarna att apotekarna förstår inget av sjukvård så det vore ett felsteg att låta de göra läkemedelsgenomgången.
      Men jag driver frågan ändå. Någon har sagt mig att var tredje person som landar på akuten är en läkemedelsförgiftad åldring så nog borde man göra något åt det.

Lämna en kommentar