Solkraft i Stockholm

Läser i DN om Stockholms stads solkarta. En karta som visar var det kan vara möjligt att sätta upp solceller och paneler. Det är värdefull information för en fastighetsägare som funderar i sådana banor. I princip har Stockholm samma solförutsättningar som Tyskland men där har man kommit mycket längre. I Sverige finns drygt 100 större solanläggningar, i Tyskland finns över en miljon!

I Alliansens nyligen framlagda budgetförslag för Landstinget 2014 finns en särskild passus om att tillsätta en utredning om på vilka landstingsbyggnader det skulle kunna vara ekonomiskt intressant att sätta upp solceller, paneler och vindkraftverk. De tycker jag är ett bra initiativ. Offentlig verksamhet kan gott gå före när det gäller utveckling av miljö- och klimatsmarta lösningar.

Annonser

2 responses to “Solkraft i Stockholm

  1. Mycket bra, Hans. Jag har gjort samma reflektion när vi rest i Tyskland – de är långt före oss när det gäller att utnyttja både solenergi och andra beständiga och outtömliga energikällor som vind och vågor.

    • Jag är ingen vän av fantasiprojekt i offentlig regi men när det gäller miljö och infrastrukturfrågor tycker jag det finns ett offentligt ansvar att gå före. Tyvärr har Folkpartiet fixerat sig i kärnkraften men tycker att Sverige borde kunna gå före även när det gäller att utveckla alternativa energikällor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s