Förbifart Stockholm – testballong från Jämtin som sköts ner

Så gick det som alla förutspådde. Sossarna gav upp sitt löfte om Förbifart Stockholm till förmån för sammanhållningen i det rödgrönröda projektet. Carin Jämtin som tidigare ståndaktigt hävdat att det inte finns några alternativ till Förbifart Stockholm fick nu lydigt backa tillbaka. Plats i korgen. Det var ingen stor överraskning. Nyheten kommenteras nu glatt bland alliansens olika bloggare.

Men man kan dock uppehålla sig en aning kring denna Carin Jämtin som så uppenbarligen lever ett liv isolerat från sina partikamrater. Då och då gör hon flyktiga försök att ”bonda” genom ganska uppseendeväckande utspel, i egna ögon säkert kraftfulla. Nu var det Förbifart Stockholm, nyss ett motvilligt accepterande av friskolor (bara de kan garantera valfriheten!?), förra året skulle vinstutdelning förbjudas bland offentligt finansierad verksamhet, hon har också föreslagit att man ska kunna ångra en ombildning från hyresrätt till bostadsrätt när den redan är klar.

Förslagen har skapat rubriker och konvulsioner internt i partiet. Alla utspel har blivit nedtagna, nedmonterade, tillbakavisade, överslätade. Kanske är hennes roll att blåsa upp testballonger. Men betänk att detta är socialdemokraternas starka kvinna som förväntas ta rodret i händelse av att det rödgrönröda projektet skulle vinna i Stockholm. Testballongerna skrämmer.

Andra som skriver: Maria Wallhager om sossarnas vallöfte som sviks redan innan valet. Martin Andreasson gör den uppseendeväckande anmärkningen att riksdagen inte kan driva fram regionala folkomröstningar även om nu Lars, Peter och Maria lovat detta. Det är mot Regeringsformen. Per Altenberg raljerar med Jonas Sjöstedt, som menar att “projektet är oförsvarbart ur miljösynpunkt”, och att Jonas inte ser de positiva miljöeffekterna för Stockholmarna från sin bostad i New York . Christer Sörliden skriver från sin skånska horisont.

Folkpartiet Bromma har skrivit tidigare om Förbifarten. Fler som bloggar: Avci, MonkePersson, Andersson, Runo, Svensson, Froby.

Media: SvdDNExpressenAftonbladet