Valet 2014 – ett ideologiskt val

Jenny Madestam – hur har hon kommit att bli ett statsvetenskapligt sanningsvittne i media? Hennes analyser innehåller sällan något originellt och färgas allt för ofta av hennes personliga sympatier.
Nu klagar hon över bristen på ideologi i valkampen, i själva verket en medveten mörkning av politikerna hävdar hon i DN Debatt, och fyller på med en alldeles egen sammanfattning av de två blockens ideologi. Där lyckas hon med konststycket att få Socialdemokraterna att framstå som de som vill skapa större frihet för individen än Alliansen. Alliansens frihet ligger bara på individnivå men inte på samhället i stort.

Möjligtvis i dina drömmar, Jenny men för de flesta borgerliga väljare så var det bristen på frihet i det socialdemokratiska samhällsbygget som var huvudmotivet till att Alliansen bildades en gång. Syftet var att en gång för alla bryta udden av det socialdemokratiska ”frihetstänkandet”.

Faktum är att på valets marknivå så pågår en väldigt tydlig ideologisk kamp. Här har vi ett politiskt alternativ som står för valfrihet och ett annat som i olika grad vill stänga till valfriheten. Möjligtvis har denna kamp inte nått de eteriska nivåer där Madestam vistas men på asfaltnivå är detta uppenbart. Valet 2014 är ett djupt ideologiskt val mellan personlig frihet och politisk överhöghet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s