Därför Folkpartiet i riksdagsvalet 2014

Skolan
Att reformera skolan är Folkpartiets huvudfråga. Kunskap och utbildning, antingen kunskapen sitter i händerna eller i huvudet, är absolut avgörande för individens möjligheter att fritt kunna välja sin framtid. Klassresan börjar i klassrummet. Stora förändringar har genomförts men stora förbättringar återstår.
Läraryrket måste bli mer attraktivt. Utan bra lärare blir det ingen bra skola. En rejäl satsning på att höja lärarnas löner är grunden för vår politik. Bättre lärarutbildning, större befogenheter och mer ordning och reda i klassrummet, minskad rapportering och administration gör också lärarens arbete mer fokuserat på lärandet. Tidigare betyg och att staten tar över ansvaret för skolan är också vägar till en bättre skola.

Feminism utan socialism
Folkpartiet är alternativet för dig som vill ha mer feministisk politik men ogillar socialism modell Fi och Vänstern. Vi vill lyfta lönerna i kvinnodominerade branscher och stänga lönegapet mellan män och kvinnor. Karriärstjänster i förskolan, vården och äldreomsorgen, på samma sätt som vi gjort i skolan, gör att vi kan lyfta lönen för förskolelärare, sjuksköterskor, barnmorskor och omsorgspersonal. Erfarenhet och utbildning måste löna sig även för kvinnorna i offentlig sektor.
Mer jämställt uttag av föräldrarförsäkringen genom en tredje öronmärkt månad samt fördubblad jämställdhetsbonus, ja till en samtyckeslag och hårdare straff för kvinnomisshandel är andra viktiga Folkpartikrav. Vi säger ja till vinster i vården eftersom det ska vara möjligt att tjäna pengar på sitt företagande även i kvinnodominerade branscher.

Mångfald och valfrihet
Mångfald är svaret på att människor är olika och har olika behov. Mångfald betyder att fler kan välja det äldreboende eller den vårdcentral som de tycker är bäst. Valfrihet innebär att makten flyttas från myndigheter till medborgare. Valfrihet ska finnas på alla områden där det är möjligt.
Mångfald i välfärdssektorn är också en jämställdhetsfråga, eftersom det innebär att det bli lättare att byta arbetsgivare, göra karriär och starta eget också i kvinnodominerade yrken. Enskilda alternativ driver på kvalitetsutvecklingen även i kommuner och landstings egna verksamheter. Vi måste ställa samma höga krav på kvalitet, oavsett om det är kommun, landsting, en ideell förening eller ett privat företag som utför vård och omsorg.

Stäng inte dörren till valfriheten i valet 2014!

#därförfolkpartiet
Därför Folkpartiet i landstingsvalet hittar du här.
Annonser

One response to “Därför Folkpartiet i riksdagsvalet 2014

  1. Pingback: Varför ska man rösta på Folkpartiet? | Hans Åberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s