Landstingsvalet 2014

Bättre bemötande och mer service!  Jag vill förbättra bemötandet och servicekänslan i vården och kollektivtrafiken. Bara individen själv vet vad bra service och omsorg innebär. Individens krav och behov måste få ta större plats när vården och SL ska leverera. Jag söker ditt förtroende för en plats i Stockholms läns landstingsfullmäktige i valet 2014.

-::-

Varudeklarera vården. Tänk om det fanns så här enkel information när man ska välja mellan olika vårdgivare. Varudeklarera vården

Stärk integriteten i vården Det är för lätt att ”glutta” i din journal. Skicka en avisering, liknande den  du får när någon tar en kreditupplysning, varje gång någon obehörig kikar i din journal. Självsanering är bättre än regelverk och inloggningsskydd som alltid går att runda.

Patientansvarig läkare Det är inte rimligt att ansvaret för dig som patient också skjutsas runt bara för att vården kräver mer än en specialistinsats. När det krävs flera olika vårdinsatser behövs en läkare som tar ansvar för hela resan i vården. Det behövs ett personligt utpekat ansvar, en personlig läkarkontakt och en ny befattning i vården.

Gör SL till ett modernt resebolag SL ska vara ett modernt resebolag med stora öron som lyssnar på sina resenärer och gör det enkelt, bekvämt och tryggt att resa, betala och arbeta eller umgås när man reser. Krångliga biljettsystem, ruttplanering utan kontakt med resenärerna är saker som kan förbättras. Varför inte WiFi på alla pendeltåg och tunnelbanor?

Fler tvärbanor och billigare spårlösningar  Fler tvärbanor innebär fler bytespunkter och att befintliga spår utnyttjas på ett smartare sätt. Många tvärbanor kan byggas omgående. Att lägga spår på ovanjord är inte komplicerat och behöver inte ta 15 år att utreda. De kan också tas bort när bättre lösningar är framme. Konsekventa överkrav på spårlösningarna undergräver ekonomin. Stockholms spår får inte kosta mer än i övriga Europa.

Annonser

2 responses to “Landstingsvalet 2014

  1. Ja det är viktigt att patienten bemöts på ett bra sätt. Nyligen försökte jag att hjälpa en 80-årig dam att få rätsida på sin medicinering. Jag blev verkligen ledsen när hon berättade för mig att svaret från läkaren blev att ingen ska lägga sig i mitt arbete. Känns som prestige gick före kunskap.

  2. En egendomlig kommentar av läkaren. Förstår inte den motsättning som finns mellan läkare och farmaceuter. Många läkare hävdar att farmaceuter kan man vara utan för de förstår ändå inte den kliniska vardagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s