Välkommen till Sverige!

Är det inte så typiskt svenskt att gömma sig bakom regelverket och göra varje beslutssituation till en klinisk isolerad juridisk process helt frikopplad från all form av medmänsklighet och sunt förnuft. Här har vi en handfull människor som ingått som en fundamental del av den svenska insatsstyrkan i Afghanistan men som nu jämställs med möblemanget i förläggningen.

Denna uppgivenhet inför tingens ordning, regelverk som är till för att följas, särintressen som inte får ta överhanden. Det är stötande.

Nog borde folk som jobbar åt svenska soldater i krigförande land kunna accep-teras som ett fullt legitimt särintresse. Det borde, ta mig sjutton, ingått som en del av anställningskontraktet att få möjlighet att flytta till Sverige efter avslutat uppdrag oavsett om de nu hotas till livet eller ej. Tänk vilka vänskapsband och vilka ingångar till fortsatt utbyte med Afghanistan vi då etablerar.

Nog borde det finnas något litet kryphål genom denna absurda ämbetsmanna-värld. Nog borde övriga Allianspartier kunna höja sin röst i detta fall istället för att bara se på när Billström klafsar allt längre ut i träsket. Politik är det möjligas konst. Gör något!

Media: DN1, DN2, SvD, DN3

Bloggar: Moberg, Westerholm, Danielsson, Santesson, Antonsson, Röda Berget

Annonser

2 responses to “Välkommen till Sverige!

  1. Pingback: Sluta hatta Hultqvist – bli varmhamrad | Röda Berget

  2. Pingback: Afghanska tolkar bör bli hedersmedborgare | Hans Åberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s