Är vi inte alla Framtidskommissionärer?

Regeringens ”Framtidskommission” får sig en känga av Bo Ekman i DN Debatt idag. Pretentiöst, pompöst är Ekmans omdöme. Inte utan att jag håller med. Skrev en rad om det i somras då kommissionen först presenterades.

Antingen så handlar kommissionens uppgift bara om att skapa en problemformuleringsfördel för Alliansen inför nästa valrörelse, och då är det väl OK att arbetet hålls tight inom partiorganisationerna. Men att kalla det en ”Framtidskommission”, hm. Eller så handlar det om en mycket bredare uppgift och då borde alla som vill kunna delta.

Vad handlar framtiden om för mig som individ och för det samhälle jag vill vara del av? Det borde kunna vara grunden för en bred debatt i vårt land som involverar fler än bara partitopparna i Alliansen. Alla är vi framtids-kommissionärer.

Bloggar: Kent Persson, ”Den Hälsosamme Ekonomisten”,

 

Annonser

7 responses to “Är vi inte alla Framtidskommissionärer?

 1. I ett Borgerligt samhälle är inte ”alla” framtidskomissionärer,det ligger i den Borgerliga ideologin att göra skillnad på folk.För ändamålet har det skapats ett nyspråk och tillsats en propagandaminister.Detta är uppenbart och Fredrik Reinfeldt har ju varnat för visioner som kontraproduktiva och att ”välfärdsstaten är 2000-talets farligaste och dödligaste epedimi,fullt jämförbar med pest,smittkoppor och aids” (Det sovande folket).

 2. .. ”det ligger i den Borgerliga ideologin att göra skillnad på folk”. Tror du verkligen på det själv? Det är en så otroligt lättköpt analys.
  Nyspråket har Alliansen gemensamt med den tidigare maktklossen socialdemokraterna. Låt följande begrepp rulla runt på tungan och känn efter om de verkligen smakar som de luktar:
  – aktivitetsgaranti; tillkom som förskönande omskrivning när den bortre parentesen i arbetslöshetsförsäkringen infördes (av socialdemokraterna). I folkmun kallad förtidspension
  – arbetsgivaravgift; något som tas från arbetstagarens löneutrymme men som pekar på att det är någon annan som står för fiolerna
  – allmännytta; generellt begrepp som oftast används när man vill sätta äganderätt och normala marknadsmekanismer ur spel och låta någon annan betala.

  mvh/Hans

  • Prima brännvinsadvokatyr.Total kapitulation för Reinfeldts cyniska ideologi.
   Caremasyndromet sprider vida omkring sig,vinstmaximering och profit i vård och omsorg samt ohemula vinster direkt till skatteparadis.Alla kurvor pekar nedåt och den Borgerliga tanken att ”Hungriga vargar jagar bäst” är den förhärskande.Detta vet du Hans Åberg och det är betänkligt att du rakt av köper Reinfeldts cynismer,men så är det kanske i ”knapptryckarkompaniet”.
   En God Borgare är nöjd med andras tillvaro.

   • Ja, ja, ja. De borgerliga är dumma och vi andra är snälla. Du sparar verkligen inte på sanningarna!

    • Fördragsamheten med den ”store ledaren” tycks vara total och reservationslös,devot avgudadyrkande rentav av.I den ”försvunna” boken (utrensad av Moderater/Borgerligheten) beskriver Reinfeldt välfärdsstatens försvarare som ”mentalt handikappade” och medborgarna som ”döva kravmaskiner”.”Vi vill inte se ett samhälle där människor svälter,men i övrigt skall inga ”standardkrav” skattefinansieras”.Detta åskådliggörs tydligt i dag genom Caremasyndromet och att det är ”de som inte arbetar” (cyniskt uttryck) dvs sjuka,arbetslösa och gamla som får betala priset av de skattesänkningar som huvudparten går till redan besuttna.Arbetslösheten ökar,Behovet av socialbidrag och välgörenhet ökar,barnfattigdomen ökar,utanförskapet ökar,sjuka måste arbeta,anställningstryggheten minskar,arbetarskyddet minskar,nyspråk som kallar vanligt hederligt folk för parasiter,pöbel och bidragstagare,yttrande koder,klädkoder och historieförfalskning är medel i Schlingmanns strategi (propagandaministern).Det Borgerliga pressmonopolet bidrager till ”tystnadens konformism” och den Borgerliga hegemonin i samhället är total.Samhället slits i sär och Borgerligheten ser på sin skapelse och finner det gott.Av vilken anledning skulle jag spara på sanningarna?Fakta sparkar.Ditt svar tycker jag är en ypperlig exponent för maktens arrogans.

 3. Pingback: Det är dags att ta varningarna om moderat hybris på allvar | Kent Persson (m) blogg

 4. Pingback: Det är dags att ta varningarna om moderat hybris på allvar | Kent Persson (m) blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s