Fulknep som valstrategi

När argumenten inte längre övertygar då tar sossarna fram de riktigt fula knepen. Tillsammans med sina stödtrupper visar man nu upp en eländig provkarta på orent kampanjande. Nu senast en strokedrabbad läkare som fick möjlighet att ställa svåra frågor till Reinfeldt om sjukförsäkringen under gårdagskvällens TV-utfrågning. Vad som inte framgick var att den stackars läkaren är valarbetare åt socialdemokraterna och tidigare under dagen hade ställt upp på en pressträff tillsammans med Mona Sahlin och Ylva Johansson.

Tidigare i veckan har sossarna dragit igång en kampanj där man berättar om hur mycket makarna Reinfeldt tjänat på skattesänkningarna antydande att de har jobbat i egen sak. Vad som inte framgår är t ex Sahlins, Pagrotskys, Bodströms skattesänkningar. Men finns det något annat land än Sverige där skattesänkningar kan framställas som något negativt?

För två veckor sedan drog LO ut i fält för den hälft av medlemmarna som fortfarande är trogna socialdemokrater. 60 miljoner lägger man på en kampanj med enda avsikt att svärta ner alliansregeringen. Den andra hälften av medlemmarna blev nog aldrig tillfrågad vad de tyckte om att använda medlemsavgiften till en kampanj med syfte att motarbeta deras politiska övertygelse. Det är ändå ett steg framåt mot förr i tiden då man automatiskt blev medlem i socialdemokratiska partiet så fort man gick med i facket.

I somras valde Aftonbladet att försöka förgöra moderaterna genom att torpedera arbetsmarknadsminister Littorin med ostyrkta påståenden om sexköp mm. Littorin avgick men vi har inte sett slutet av den historien ännu då ett förtalsmål är under utredning.

Denna rad av smutsiga övertramp ska ställas mot Ibrahim Baylans vädjan om en ren valkampanj i inledningen av valkampanjen. Han själv skrev på Aftonbladet och motiverade sitt och partiets påhopp på makarna Reinfeldt.

Det påminner mig om hur min dotter kom hem från en basketmatch och berättade att föräldrarna till motståndarlaget upprepade gånger hade sträckt fram foten för att fälla deras spelare när de kom forsande längs kanterna. Det var svårt att förklara för ett besviket barn hur vuxna kan bete sig så.

Bloggar gör också Seved Monke, Rasmus JonlundTokmoderaten AntonssonThomas BöhlmarkKent PerssonMathias Sundin, Olov Lindquist, Runo Johansson. Per Hagwall fyller på med nya element i sossarnas valkampanj.

Media: AB 1, 2, 3,  Expr 2

Annonser

7 responses to “Fulknep som valstrategi

 1. Jag vet att ni inom alliansen blundar för verkligheten om sjukförsäkringen!
  Men för att påminna er igen så kommer fakta här
  Rehab-kedjan
  Fr.o.m. den 1 juli 2008 gäller viktiga förändringar i sjukförsäkringen och beträffande rehabilitering.
  Reglerna innebär att den sjukes rätt till sjukpenning ska prövas först i förhållande till nuvarande arbetsuppgifter (första 90 dagarna), sedan också i förhållande till omplaceringsmöjlighet hos arbetsgivaren (sjukdagarna 91-180), och slutligen i förhållande till allt reguljärt arbete på arbetsmarknaden (fr.o.m. sjukdag 181).
  Skicka detta till Reinfelth för han ville ha detta skriftligt enligt aftonbladet
  http://www.iseskog.nu/page4.html länk till Arbetsrättsjurist

 2. Tack för att du uppdaterar mig på verkligheten. Fallet med den slagrörde socialdemokratiske valarbetaren som inte kunde jobba 100% på sitt jobb låter som en ganska taskig hantering av Försäkringskassan. Men jag tycker inte det är ett fall för Sveriges statsminister att svara på i direktsänd TV.
  Vad gäller omgörningen av sjukförsäkringen så är det en sak som alla partier varit överens om att göra. Det var i själva verket sossarna själva som initierade omläggningen, det ska de ha heder för, men de vågade aldrig gå fram till beslut. Det har Alliansen däremot gjort. Det borde alla hurra för.
  Men nu är det val och då är omläggningen, något som alla var övertygade om måste göras, så infernaliskt ondsint att det finns inga gränser.
  Det finns säkert saker som kan förbättras med den nya sjukförsäkringen, allas bidrag där är välkomna. Det är bra men glöm inte bort att det var Alliansen som faktiskt vågade gå fram och förbättra en i grunden kass situation. Det är min uppdatering av verkligheten till dig.

 3. Har du själv drabbats av de nya sjukreglerna Åberg? Eller har någon av dina nära anhöriga gjort det? Vet du vad, jag tror inte det! Den drabbade läkaren är inte något fulknep, han är verklig. Det finns många fler fall, fler som drabbats av de nya reglerna och som förnedras och dikteras på liknande sätt.

  Att lyfta verkliga fall som dessa och att tala om vad Reinfeldt tjänat på skattesänkningarna är enbart fakta. Eller menar du att Jörg inte finns? Har han inte varit med om det han berättar om? Har inte Reinfeldts tjänat stora summor på skattesänkningarna? Eller hur menar du egentligen?

  Du Åberg, sanningen är obekväm och det är alltid bekvämare att blunda och göra något ”roligare” än att engagera sig i sina medmänniskor. Kom dock ihåg, likgiltighet är delaktighet!

  • Ja du Humana La Braten eller vad du nu vill kalla dig. Du läste visst inte mitt svar ovan. Vi pratar nog om olika saker. Och jag tror inte vi kommer komma överens. Dina sanningar är inte obekväma för mig, bara lite för ytliga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s