Vård i världsklass!

Jag söker ditt förtroende för en plats i landstingsfullmäktige. Jag står på plats 2 på Bromma-Kungsholmen-listan.

Jag vill jobba för en vård som är mer småskalig och nära patienten till sin attityd. En vård med större fokus på den patientupplevda kvaliteten och där det finns tid över för tröst och en lugnande hand på pannan, inte bara en korrekt medicinsk behandling. En vård i världsklass.


Fem punkter som jag vill jobba med för att nå en Vård i världsklass:

  • Kvalitet skapar mer resurser. Bättre kvalitet frigör resurser, minskar onödigt arbete och lidande. Systematiskt fokus på kvalitetsförbättringar kan frigöra miljarder i Stockholm. Det är en politisk ledningsfråga att sätta press på vården att åstadkomma kvalitetsförbättringar.
  • Starkare husläkare. Jag vill ha starkare husläkare med ett utvidgat uppdrag som kan ta ett större ansvar för patientens resa genom vården. Husläkaren ska ha en samlande och koordinerande roll för patientens hela vårdbehov och vara patientens ”ombudsman” in mot specialistvården.
  • Kan du e-posta din doktor? Vården måste kunna nås via e-post eller webben. Öka tillgängligheten genom att ställa krav på att alla vårdgivare bygger ut kontaktvägarna via nätet.
  • Eget rum på nätet. Låt vårdjournalerna följa patienten och ge dig som patient äganderätten till vårdinformationen om dig själv. Skapa en lösenordskyddad weblösning, ett eget rum på nätet.
  • Skilj landstinget från landstinget. Rollen som både beställare och utförare flyter ihop när de drivs i en enda gemensam förvaltning. Vem ställer krav på vem? Renodla Landstingets roll som beställare och kvalitetsuppföljare, skilj ut Vårdkoncernen Landstinget och lägg i separat organisation.

Läs mer här eller här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s