Önskekalkylatorn

Plötsligt så blev en höjd fastighetsskatt egentligen en sänkning. På DN Debatt igår så utbrister Sahlin, Östros m fl triumferande att när man i efterhand finräknat på sitt förslag till fastighetsskatt så var höjningen inte så farlig.  I själva verket får fler sänkt skatt än höjd.  Och höjningen är inte så stor som andra vill göra gällande. Den återinförda förmögenhetsskatten glömmer man av en händelse bort.

Även Ilija Batljan har varit flitig med kalkylatorn under den senaste veckan. Han nöjde sig inte med att räkna om villabeskattningen utan satt hemma vid köksbordet och reviderade hela Nya Karolinska Sjukhusets upphandlingskalkyl. Kom fram till att den var fel och att alla politiker hade blivit förda bakom ljuset. Bara han hade upptäckt felet. Sekretessen kring upphandlingen förhindrade honom dock att redovisa sina beräkningar.

Sossarnas kontrollräknande får en att minnas Texas Instruments berömda annons om sin nya kalkylator. Den var så fiffigt konstruerad att den bara hade en knapp; det räckte med att tänka på ett tal och sen trycka på knappen för att få fram svaret. Sossarnas önskekalkylator läser istället av de politiska ambitionerna och ger sen ett svar som passar i de rådande opinionsmässiga vindarna.

Annonser

3 responses to “Önskekalkylatorn

  1. Det läskiga med jämförelsen med Texas Instruments är att deras annons var ett aprilskämt, sossarna är på riktigt.

  2. Hmm, jag undrar om det kanske finns fler partier än socialdemokraterna som har en önskekalkylator? Bara en fundering i dessa valtider…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s