Eget rum på nätet – en del av en vård i världsklass

Alla patienter bör ha ett virtuellt arkiv med information om den egna sjukdomshistorien samlad. Birgitta Rydberg, Anna Starbrink och jag skriver om detta på dn.se idag. Patienten ska själv äga nyckeln, och låsa upp när någon del av informationen behövs. I akuta nödfall ska ”rummet” förstås snabbt kunna dyrkas upp – men då ska allt som görs också dokumenteras.

Eget rum på nätet är en del av folkpartiets nya vårdprogram i Stockholm. Genom att ge patienten bättre tillgång till den medicinska informationen om sig själva så stärker vi patientens insyn och inflytande över vårdprocessen. Ett eget rum på nätet bidrar också till ökad integritet och patientsäkerhet vilket är en viktig del i en politik som syftar till att skapa en vård i världsklass och göra patienten till kung i systemet.

Bloggar om detta gör Maria ByströmChrister Sörliden,  Birgitta RydbergAnna StarbrinkRasmus Jonlund.

Annonser

8 responses to “Eget rum på nätet – en del av en vård i världsklass

 1. Pingback: Eget rum på nätet « Anna Starbrink

 2. Pingback: Eget rum på nätet för varje patient – i en vård i världsklass « Rydbergs recept – för liberal landstingspolitik Birgitta Rydbergs blogg

 3. Kom och delta i politiska och andra debatter på Vitalis 27-29 april, Svenska Mässan i Göteborg – Sveriges största konferens och utställning inom IT för hälsa, vård och omsorg.
  IT är ett betydelsefullt och kraftfullt verktyg för verksamhetsutveckling. Utvecklingen går fort och möjligheterna är enorma – för medborgare, patienter och personal – men hur utnyttjar vi dem bäst? Hur säkrar vi effektivitet och patientsäkerhet? Hur kan vi bäst samordna och använda smarta IT-lösningar för att öka tillgänglighet och vårdkvaliteten? Svaren formas på Vitalis 2010.

 4. Magnus Liljegren

  Hej Hans Kul att programet nu är klart, fick ju en hel del kommentarer i DN också. Ska till Gbg i veckan och spana på Vitalis, kanske fins ngt att plocka upp där.

  Hälsn

  Magnus Liljegren fp Kungsholmen(som var med och hade en del synpunkter)

  • Hej Magnus,

   Jag tyckte det var överlag positiva kommentarer till artikeln. Programförslaget ökade i kvalitet efter din medverkan. Jag lyssnar gärna på ev erfarenheter från Vitalis.

   mvh/Hans

 5. Pingback: Centralism inom vården på gott och ont | Hans Åberg

 6. Pingback: Inte sammanhållna journalsystem | Hans Åberg

 7. Pingback: Eget rum på nätet | Anna Starbrink

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s