Rödgrönröda besked i FRA-frågan

Dagen före det riktigt stora kalaset  i form av budgetproppen så kollapsar den röd-grön-röda i fronten mot FRA. Tomas Bodström som vill ”riva upp löftet att riva upp FRA”, för att låna Amanda Briheds formulering, ställer plötsligt den röd-grön-röda enigheten i en skärande dager. Lars Ohly anser att all signalspaning ska stoppas i avvaktan på en ny lag men Bodström tvekar.

”– Tar vi bort allting då är ju FRA fritt. Vi får diskutera hur vi ska göra. Jag har inget färdigt förslag” säger Bodström i SvD. Ja, den starka opinionsyttring som plötsligt ledde Bodström till en entusiastisk omsvängning i FRA-frågan bär inte lika starkt idag.

Jag lutar åt att Bodström i takt med svalnande opinionsutrymme fått kalla fötter och återgått till sin ursprungliga idé. Tur då att det finns goda demokrater i hans parti, bl a Johan Wetterskog, som slår vakt om både signalspaning och integritetsskydd.

Mark Klamberg ger som vanligt en intressant orientering på sin blogg, den här gången uppehåller han sig i den psykosociala miljön där signalspaningens rampåverkande beslut tas. Klamberg efterlyser mer klarspråk från både alliansen och socialdemokrater ”inte bara om verksamhetens ändamål utan även om dess omfattning.”

Bodströms flackande fram och tillbaka ger en lätt förnimmelse av ett trafikljus som hakat upp sig. Rött, grönt, rött!

Annonser

One response to “Rödgrönröda besked i FRA-frågan

  1. Hans

    Westerholm, annars tack för omdömet.

    mvh

    Johan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s