Östros anklagar (uppdaterad)

Thomas Östros anklagar på dagens Brännpunkt regeringen för skattepopulism. Menar att skattesänkningar för lånade pengar kommer att stå skattebetalarna dyrt. Inte en rad dock, om hur svensken kommer att få det bättre med en politik signerad socialdemokraterna. Förutom löftet att skatterna ska höjas.

Det här är bara ännu ett i raden av tomma utspel från Östros. Oftast uppbackad med ett knippe nyss framtagen statistik som sägs stödja tesen att allt är sämre med en Alliansregering. Är vi förvånade?

I artikeln pekar Östros på de borgerliga partiernas olika skatteförslag. Allianspartierna diskuterar möjligheten att sänka bolagsskatten och de generella sociala avgifterna så att det blir billigare att anställa folk och driva företag, att sänka brytpunkten på den statliga inkomstskatten så att färre betalar statlig skatt så att det lönar sig mer när man jobbar, att sänka momsen på arbetsintensiva tjänster så att tjänster blir billigare för folk att köpa och fler kan tjäna pengar på att producera och sälja tjänster, att sänka kapitalinkomstskatten så att det blir billigare att spara pengar mm mm. En lång rad av offensiva, konstruktiva förslag för hur Sverige ska bli ett bättre land att leva i.

Östros slutsats: det blir för dyrt. Men rent konkret; vad är Östros svar på de underliggande frågorna?  Hur ska man stimulera tillväxten av nya jobb, sänka trösklarna för de som står utanför, få fram fler nya företagare, kunna spara mer? Inte ett ord. Förutom skattehöjningar. Östros bara anklagar.

Några som stämmer in i anklagarnas kör är Peter Andersson, Roger Jönsson och Röda Berget. Välformulerat analyserar Kent Persson (s) icke-strategi. Även Sörliden och  ”den hälsosamme ekonomisten” kommenterar Östros. Per Altenberg undrar om det är skatten på pensionerna som ska sänkas eller löntagarnas som ska höjas. Carl Hamilton har idag (31 mars) replikerat i Svd.

Annonser

5 svar till “Östros anklagar (uppdaterad)

  1. Ping: Väljarna är klokare än så « Kent Persson (m) blogg

  2. Ping: Om borglig skattepopulism « Viktor Tullgren

  3. Ping: Per Altenberg – ett liberalare Sverige » Blog Archive » Sänkt skatt för pensionärerna

  4. Ping: Sänkt skatt för pensionärer | Dayana Jadarian

  5. Ping: Pensionärerna är vinnare, men även andra « Eric Wahlberg pratar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s