Förändring eller fortsättning?

Oj vad han har spottat upp sig, Reinfeldt! Den här gången behöver ingen tvivla på att Alliansen kommer pressa Sahlin på ihåligheterna i de rödgrönas politik. Möjligtvis är mina glasögon färgade (!) men nog gav debatten tydliga besked på vilket alternativ som är mest trovärdigt.

Sahlin bollar i traditionell anda fram påstådda orättvisor mot pensionärerna, de arbetslösa, de sjuka. Dock inte ungdomarna som hon nogsamt höll undan från debatten. Möjligtvis pga av svag politik kring den sk ungdomsskatten. Också tydliga skattehöjarbesked men också slående osäker vad gäller de ytterligare höjningar på bensin som miljöpartiet vill införa.

Mot det ställer Alliansen en stark politik vad gäller arbetsmarknad, stora insatser för forskning och utbildning, en nödvändig sjukförsäkringsreform för att trygga de offentliga finanserna – som Sahlin faktiskt inte opponerade sig mot – och en politik för förbättrade drivkrafter för att skapa nya jobb.

Sahlin vill göra gällande att valet handlar om förändring eller fortsättning – inte mig emot. Den bild av regeringen som Sahlin gärna vill frammana,  kallsinnig mot orättvisor och de svaga kom att framstå som allt mindre trovärdig ju längre sändningen pågick.

Att Alliansen vill förändra Sverige, det framstår med all önskvärd tydlighet. Två av tre anser att Reinfeldt vann debatten. Förändring eller fortsättning? Jag ser inte motsättningen i detta.

Även Per Altenberg och Seved Monke har kommenterat debatten.

Annonser

One response to “Förändring eller fortsättning?

  1. Pingback: Per Altenberg – ett liberalare Sverige » Blog Archive » Skrämselpropagandan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s