Skatteparadiset Sverige

Folkpartiet vill göra Sverige till ett skatteparadis för forskare och kunskapsbaserad verksamhet. Det är ett välkommet vallöfte som ligger väl i linje med partiets bildningsideal och tro på kunskap som en väg till individuell utveckling och ett bättre samhälle.

Sveriges framtida konkurrensförmåga att är avhängigt vår förmåga att ligga i en kunskapsmässig framkant. Redan idag lägger Sverige stora resurser på forskning och utbildning i jämförelse med andra industrinationer. Trots det så har resultaten i viss mån uteblivit. Med förslaget så skapas bättre möjligheter att dra till sig utländska forskare och kunskapsetableringar; ett viktigt inslag för att bygga en slagkraftig kunskapsindustri i Sverige.

Det måste löna sig att arbeta och utbilda sig är ett gammalt folkpartistiskt krav som nu ytterligare befästs. Lite förvånande kommer dock detta besked samtidigt som man gett upp kravet på att avskaffa värnskatten. Värnskatten är mer en någon annan skatt just en skatt på kunskap och utbildning.

Men smaka på ordet skatteparadis. I förlängningen så ryker nog värnskatten också.

Andra som bloggat i samma ämne är Rasmus Jonlund, Mark Klamberg och Agneta Berliner.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s