Praktikplatser – ett ofog?

Uppenbarligen är det Sven-Erik Österbergs åsikt som nu väljer att KU-anmäla Sven-Otto Littorin för ministerstyre. Bakgrunden är att Arbetsmarknadsministern bett de statliga myndigheterna att förbereda sig för att ta emot praktikanter i praktikoffensiven Lyftet.

”Det var Arbetsförmedlingen som skulle träffa överenskommelser med staten och andra offentliga arbetsgivare om platser i Lyftet. Ministrar får inte agera så här mot fristående myndigheter ” säger Sven-Erik Österberg i dagens DI som också tycker att det bara handlar om att Littorin försöker skyla över sin misslyckade politik.

Att våra myndigheter och offentliga arbetsgivare går i spetsen för att ordna med praktikplatser och sommarjobb för våra ungdomar och arbetslösa tycker jag är en utmärkt ordning. Alla vet att möjligheten att få ett stadigvarande jobb ökar dramatiskt om man bara får en möjlighet att komma in och visa framfötterna och lära känna folk.

Det borde vara alla arbetsgivares plikt att ge utrymme för fler praktikanter. Det duger inte att peka på någon annan. Vem mer än vi själva ska hjälpa in våra ungdomar och arbetslösa på arbetsmarknaden? Att ministern också påminner om det ansvaret ligger i linje med departementets uppgifter.”Lyftet” är en utmärkt satsning och en del av alliansens jobbpolitik.

Istället gnäller Österberg om formfel och oroar sig dessutom för att medborgarnas service kommer bli lidande när myndigheterna måste ta hand om alla praktikplatser. Sven-Erik Österberg har även tidigare i år ondgjort sig över det dåliga vädret och kallat in regeringen för att stå till svars i olika nämnder. Nu väljer han att engagera KU för jobben. Resultatpolitik?

Annonser

One response to “Praktikplatser – ett ofog?

  1. Pingback: Flera tusen sommarjobb i Stockholm « Hans Åberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s