Stjärnkock funderar kring maten på Södersjukhuset

Frågan om sjukhusmaten i Stockholms län har länge varit ett omdiskuterat ämne. Under förra mandatperioden slöts ett jätteavtal med Sodexo om fjärrlagad mat för större delen av våra Stockholms sjukhus. De svarta matlådorna som exploderade i ansiktet på patienter och personal blev snabbt mycket omdiskuterade och ett medialt bottensänke för Folkpartiet.

Emellertid, under ny ledning av Anna Starbrink (FP), har stora förändringar skett. En ny måltidspolicy har tagits fram där fokus läggs på hela måltidssituationen och inte bara på näringsvärdet i det som ligger på tallriken. Och med den också en annan inställning till när- och fjärrlagad mat.

På Södersjukhuset kommer man nu bygga ett eget  tillagningskök och i dagarna har man inlett ett samarbete med stjärnkocken Markus Aujalay. Läs mer, eller titta, om hans funderingar om hur patientmaten kan utvecklas. Man kanske skulle lägga in sig för en gourmethelg.

About these ads

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s